Felhívás tanároknak! (A jelentkezés lezárult!)

DIGILOPING TEACHERS E-LEARNING KURZUSFEJLESZTÉS ÉS MENTORÁLÁS

Tanárokat keresünk, akik együtt dolgoznának velünk a Digiloping Teachers Erasmus+ projektünk online kurzusainak fejlesztésében.

Mit kínálunk?

  • Biztosítjuk egy finnországi tréning teljes költségét (utazás, szállás, étkezés).
  • Betekintést nyújtunk a kiemelkedően sikeres finn oktatási modellbe.
  • Az EU által elfogadott tanúsítványt állítunk ki a képzés fejlesztésében és elvégzésében való részvételről két nyelven.
  • A projekttel kapcsolatos szakmai rendezvényeken megjelenési lehetőséget biztosítunk.
  • A fejlesztési és mentorálási folyamatban való közreműködésért nettó 75.000 forint megbízási díjat fizetünk.

Mit szeretnénk?

  • Közreműködés a Digiloping Teachers projekt online kurzusának lefejlesztésében (2022.02/03 – 2022.09. között). – Itt egy előzetesen összerakott tanterv-javaslat mentén, szakirodalmakkal és videókkal megtámogatva várnánk jó gyakorlatokat, ötleteket, olyan koncepciókat a digitális eszközökkel történő oktatás során, mely a tanárkollégák (akár kezdő, akár haladó szinten) érdeklődésére is szert tehet. – Ez feltehetően havi rendszerességű online vagy offline (ahogy a vírushelyzet adja) workshopok keretében zajlódna, melyre előzetes szempontok mentén otthon lehetne készülni. – Lévén a projekt nemzetközi, középszintű angol nyelvtudás szükséges. Ugyan a nemzeti workshopok és a fejlesztés magyar nyelven fog zajlani, a nemzetközi együttműködés munkanyelve az angol lesz.
  • Utazás Finnországba, Jyvaskyla-be egy 3 napos intenzív nemzetközi workshopra, ahol a projektben dolgozó nemzeti tanárcsapatok találkoznak és véglegesítik a lefejlesztett anyagokat, emellett meglátogatnak finn iskolá(ka)t, ahol betekintést nyerhetnek az európaszerte elismert modell működésébe. (2022.09.)
  • A finn tréning után 10 tanár bevonása a saját tanári karból (mentorálás), akik elvégzik az online tréninget a megfelelő belépő szinttől, mellyel fejleszthetik digitális kompetenciájukat. Ehhez a munkához felkészítést és mentori kézikönyvet biztosítunk. (2022.10-tól legkésőbb 2023.02.28-as befejezéssel.)
  • Ezeknek a kollégáknak egy jelenléti workshop megtartása a témában a fenti időintervallumban bármikor, melybe be kell vonni néhány diákot is, kiaknázva ezzel a generációk közti különbségekben rejlő lehetőségeket, hiszen sok esetben diákjaink jóval értőbben használják a digitális eszközöket nálunk. Ehhez a munkához a finn tréningen kapnak módszertani segítséget, megismerve a módjait annak, hogyan vonhatjuk be a diákokat a kollégák digitális kompetenciafejlesztésébe.
  • Egy kisvideó/beszámoló/fényképes prezentáció készítése a 10 tanárral és diákokkal végzett munkáról. Ennek a végleges formája még egyeztetés alatt áll. (Leadás: 2023.03.15.)
  • Opcionálisan részvétel az ún. multiplikátor rendezvénye(ke)n, esetleges beszámoló a fejlesztésről, tréningről, mentorálásról, jó gyakorlatokról.

Jelentkezni az info@ujpedagogia.hu címen lehet!